Aalborg Kommune (KB og SG)

Aalborg Kommune (KB og SG)
Praktisk indsats mod invasive planter i Aalborg Kommune


Care4Nature fik i 2010 overdraget ansvaret for bjørneklobekæmpelse i den sydlige halvdel af den voldsomt inficerede Østerådalen (bjørneklo indsatsområde).

Vi brugte foråret 2010 på at afbrænde spirer. I juli blev der sat massivt ind overfor Kæmpe-Bjørneklos frøproduktionen med skærmkapning. I løbet af hele sæsonen blev der rodstukket, for også at skabe synlige resultater. Aalborg Kommunes gyldenrisbestande fik også et slag over nakken, da de blev bekæmpet på et større areal via slåning med le.

Care4Nature har igen i 2011 ansvaret for hele bjørnekloindsatsen i den sydlige halvdel af Østerådalen og i år er indsatsen blevet udvidet med et samarbejde med TME (driftsafdelingen i Aalborg Kommune) omkring afdækning af ca. 1,5 ha. med UV-uigennemtrængeligt plast i hele Østerådalen! Plasten slår planterne ihjel i løbet af foråret, da de ikke kan skyde igennem den og få sollys. DR1, Nordjyske.dk, TV2 Nord og Nordjyske web-tv har været meget interesserede i projektet og dækket det, så beboerne i området er oplyste om, hvad vi bekæmper. Det sætter vi stor pris på, da det kan se voldsomt ud med al den plast. Læs mere om pressens dækning her.

plant

Cookie politik

Ved at browse denne side, accepterer du vores Cookie politik Læs mere