Solrød Kommune (hedepleje)

Solrød Kommune (hedepleje)
Hedepleje i Trylleskoven, Solrød Kommune

Care4Nature har i foråret 2011 foretaget naturpleje på to arealer ved Trylleskoven, Solrød Kommune. Formålet med indsatsen i de to områder har været at forny Hedelyngen, som flere steder var død af alderdom, bremse tilgroningen af områderne og sikre at der også fremover er levesteder til den sjældne Argus Blåfugl, som har en mindre bestand på området.

Der blev fjernet næring fra heden, som er blevet slået med le og vores fingerklipper, Rapid T, som også kan presse høballer. Vi har trukket træer op - primært birketræer og fik fjernet 45 traktorlæs af afklippet materiale!
Nu kan Hedelyngen forny sig og næring er fjernet fra området. Tilgroningen er bremset i områderne, og det bevarer heden samt sikrer levestedet for flora og fauna i området.

Naturplejen er langtidssikret, da der er klargjort til fåregræsning. Græsning sikrer, at områderne ikke gror til igen. Dyr er også med til at skabe en naturlig dynamik i Hedelyngen og bedre vilkår for områdets oprindelige plantesamfund.

Der er sket en kæmpe transformation i området ved Trylleskoven, og vi er så glade på hedens vegne - den trængte virkelig til at blive taget hånd om.
Det endelige resultat af vores naturpleje vil først vise sig de følgende år. Lige nu er heden grøn i stedet for grå, og der er rusket godt op i frøbanken.
Se vores afsluttende rapport her.
Tak til Solrød for en fantastisk opgave. 
 
 
 
plant

Cookie politik

Ved at browse denne side, accepterer du vores Cookie politik Læs mere